Studentski popusti

LinkedIn
Kako i gdje do popusta zahvaljujući statusu studenta?

Kako je studentski život obično sinonim za život s nešto manjim budžetom, obožavamo čuti da negdje možemo dobiti popust samo zato jer smo – studenti. Kazališta, razne trgovine, restorani i prijevozničke tvrtke samo su neki koji na svoje usluge nude studentske popuste.

Ne drži me mjesto

Malo kojem studentu koji svakodnevno koristi zagrebačke tramvaje ili autobus nije poznato kako postoje mjesečne pretplatne karte za vožnju ZET-om, no to nije ni ono što nas studente posebno zanima. Zasigurno jedan od najljepših dijelova studentskog života jesu putovanja. U razne dijelove Hrvatske možemo putovati vlakom, a iz Hrvatskih željeznica na to potiču studente nudeći im 50% popusta na neograničen broj jednosmjernih i povratnih putovanja unutar Lijepe naše, a moguće je ostvariti i do 70% popusta na putovanja između Hrvatske, Slovenije, Srbije i Austrije, što vrijedi za skupine od najmanje šestero mladih do 20 godina.

Putem stranice kolegio.hr koja služi upravo za studentske popuste u raznim trgovinama moguće je pronaći i kupone od 15% popusta za korištenje unutar aplikacije Flixbus. Flixbus jest prijevoznička tvrtka koja nudi putovanja autobusom diljem cijele Europe, točnije u 34 europske zemlje, a krilaticom „Vozi zeleno!“ žele naglasiti kako su njihova prijevozna sredstva ekološki prihvatljiva.

Još jedan autoprijevoznik koji nudi popust na kupnju karata unutar svoje aplikacije jest i Arriva Hrvatska. Kupnjom karate preko aplikacije možete ostvariti 5% popusta na iznos karte, dok učenici, studenti, mlađi od 26, umirovljenici i djeca ostvaruju posebne popuste i do 50% u odnosu na standardnu cijenu karte.

A nakon što neke od popusta iskoristite na putovanje, na odredištu bi bilo dobro i negdje se smjestiti. Stranica kolegio.hr ima rješenje i za to jer nudi popust od 10% na web stranici Hotels.com na kojoj možete pronaći smještaj na stotinama tisuća mjesta diljem svijeta

Pojest ću sve

Iako je, kada je u pitanju hrana, najčešće studentsko odredište studentska menza ponekad dobijemo volju otići na neko drugačije, koje obično bude i skuplje mjesto. No to ne mora uvijek biti tako – iako je vrlo teško proći ispod cifre koju izbaci blagajna u menzi, postoje restorani koji nude popuste za studente. Jedan od njih je i lanac restorana Batak grill koji studentima svakoga tjedna od ponedjeljka do petka nudi, naravno uz predočenje studentske iskaznice, popust od 20% na sva jela iz asortimana, no za piće ipak moramo izdvojiti punu cijenu.

Još jedan restoran koji nudi pogodnosti studentima jest poznati restoran koji nudi brojne talijanske specijalitete – Basta, smješten u srcu Zagreba, ali od nedavno i na još jednog zagrebačkoj adresi na Jarunu. Njihova ponuda glasi: 3 po 30. Također je potrebno pokazati studentsku iskaznicu, a onda je moguće uživati u jednoj od tri pizze (capriccosa, rustica ili margherita) po cijeni od 30 kuna.

U svom filmu

Odlazak u kino još uvijek nije zastarjeli način izlazaka i još uvijek s nestrpljenjem čekamo dolazak novih naslova u najbliža kina. Ono što često stvara problem jest cijena ulaznica i raznih ”grickalica” i sokova koji naravno nestanu u prvih 15 minuta koliko traje prikazivanje reklama pred početak filma. No i za to ima rješenje za studente! Cinestar kina nude mogućnost korištenja kartice Student kluba s kojom se ostvaruje popust na cijenu ulaznice, ali i mogućnost kupnje studentskog menija koji uključuje kokice i piće po promotivnoj cijeni. Zato x-icu u ruke i trk u Cinestar po svoju Studentsku karticu.

Daske koje život znače

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu omogućuje studentima popust od čak 50%  na reprizne predstave za određene kategorije sjedala.

Satiričko kazalište Kerempuh također je prijatelj studenata pa tako nudi ulaznice (samo dvije po predstavi) po cijeni od 45 kuna. Naravno, ne moramo ni napominjati, uz predočenje odgovarajućeg dokumenta.

O studentima brine i Teatar Exit gdje se studentski popust ostvaruje uz predočenje ovjerenog indeksa za tekući semestar ili potvrde o statusu aktivnog studiranja dobivene na studomatu ili preko sustava e-građani.

Iako Kazalište Komedija trenutno ne nudi nikakve popuste zbog ograničenog broja mjesta u dvoranama, inače je studentima omogućeno ostvariti čak 30% popusta na kupnju dvije ulaznice. Čim odluka o ograničenom broju mjesta u dvoranama bude ukinuta – studentski popust ponovno će biti moguće ostvariti.

U društvu kazališta s popustima za studente jest i kazalište Gavella koje studentima nudi ulaznice po cijeni od svega 35 kuna. Po svemu sudeći, cijena ulaznica studentima ne može biti izlika za neodlazak u kazalište.

Ali to nije sve!

Na već spomenutoj stranici kolegio.hr možete pronaći još mnogo trgovina u kojima je moguće ostvariti studentski popust. Sve što trebate učiniti jest napraviti korisnički račun sa svim potrebnim podacima i slijediti upute kako biste iskoristili popuste.

Podijeli

O autoru

Hej! Trenutno sam na trećoj godini Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Novinarka sam Managera od 2019. te sam od ove godine urednica rubrike Lounge. Volim pisati o zbivanjima i svakodnevnim situacijama koje bi mogle interesirati naše čitatelje. Uživam istraživati teme koje nemaju dovoljno medijskog prostora, a odnose se na sve veću potrebu brige za okoliš te teme zabave, putovanja i mode. Osim što aktivno pišem, također se bavim tenisom od svoje 6.godine, volim zaigrati odbojku s prijateljima te se opuštati šetnjama u prirodi. Moj životni moto je da čovjek nije otok, moramo se uključivati u društvena zbivanja i stvarati bolje sutra.

Komentirajte