Osmišljena friteza na zrak za brz i zdrav obrok

LinkedIn

U strci ste s vremenom, no dosta vam je dostava i pekara i želite zdrav obrok? Onda je za vas friteza na zrak za brži i zdraviji obrok. Uz pomoć nje, hrana osim što je brže gotova može se spremiti i za jednu osobu. Friteze na zrak često se nazivaju „zdravim fritezama“ jer je hrana spremljena u njima manje masna i bolje zapečena od one u pećnici.

Kako funkcionira friteza na zrak?

Pripremanje hrane u fritezi na vrući zrak sličnije je pripremanju u pećnici nego u pravoj fritezi zato što se hrana ne prži u dubokom ulju kao što je to slučaj kod obične friteze. U „zdravijoj“ fritezi, vrući zrak juri prema dolje i oko hrane smještene u košaru za fritezu pa je tako priprema hrane brža što je uvijek prednost. Također se zbog brze cirkulacije zraka on ravnomjerno raspoređuje što čini hranu hrskavijom i ukusnijom.

Koja hrana se može spremati u fritezi na zrak?

Najčešća hrana koju ljudi spremaju u fritezi na zrak je smrznuta hrana poput chicken nuggetsa, kolača i pomfrita, no stručnjaci se slažu da je ova sprava idealna za pripremu povrća. Bilo da je riječ o brokuli, gljivama, patlidžanu ili krumpiru, povrće će iz nje izaći hrskavo te u samo deset minuta. Sve što se može ispeći može se pripremiti u ovoj novoj fritezi te se jela mogu spravljati od početka pa tako možete napraviti hamburgere, pileća prsa, kotlete i sl. Neke od možda iznenađujućih stvari koje se mogu pripremati u „zdravijoj“ fritezi su ravioli, bučine sjemenke, jaja te domaći čips. Ona je također odlična i za podgrijavanje pizze ili nekog drugog tijesta. Iako sve ovo zvuči savršeno, ipak se ne može svaka hrana spremati u fritezi na zrak. U njoj nikako nemojte pripremati sir, kuhanu hranu i hranu s laganim začinima. Nedostatak ovog izuma je i taj da nije baš pogodan ako želite nahraniti veliku skupinu ljudi.

Ako razmišljate o kupnji friteze na vrući zrak trebali bi u obzir uzeti i cijenu, prostor koji ona zauzima te vještinu korištenja. Ovisno o veličini i značajkama, cijene se kreću od oko 600 kn do preko 2000 kn, a veličina joj je veća od običnog tostera što znači da biste trebali izdvojiti prostora u vašoj kuhinji ili na radnoj površini. Sve u svemu, ovo je koristan uređaj koji je idealan ako želite brz i ukusan obrok te ako preferirate hranu s manje ulja, no ako ste više fan kuhanih obroka i krupnijih jela, onda ova investicija nije za vas.

Podijeli

O autoru

Pozdrav! Studentica sam prve godine diplomskog studija Novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. Novinarka sam Managera od 2019. godine, a ove godine sam postala urednica rubrike University u koju pokušavam uvesti zanimljive i raznolike teme koje se tiču najboljeg razdoblja u životu pojedinca - studiranja. Osim što aktivno pišem, također volim filmove i književnost te snimanje i montiranje koje želim usavršiti. Izrada memeova mi također nije strana. U životu se vodim jednostavnom filozofijom da uvijek treba izaći iz svoje comfort zone i pobijediti strahove te onom ​"fake it till you make it", a ono što me najviše pokreće su ljubav prema pisanju i prijatelji koji su mi podrška u svemu.

Komentirajte