Najvrjedniji brendovi u 2019. godini

LinkedIn

U današnje vrijeme pojam brenda često se koristi. Mnogi ljudi vole kupovati brendiranu odjeću, torbice, cipele, mobitele i slično. Brend ili robna marka je prepoznatljiva oznaka ili ime nekog proizvoda, koje često podrazumijeva kvalitetu. Kako bi se etablirale kao globalno značajan brend, tvrtke se godinama moraju boriti protiv žestoke konkurencije te s potrošačima čiji se ukusi neprestano mijenjaju.
Popis najvrjednijih brendova u 2019. godini objavljen je na stranici Forbes. Zanimljivo je da je među deset najvrjednijih brendova čak njih šest iz sektora tehnologije. Većina ovih brendova zabilježila je dvoznamenkasti rast vrijednosti u odnosu na prethodnu godinu, uključujući Apple (12%), Google (27%), Amazon (37%), Microsoft (20%) i Samsung (11%). Facebook je ovdje iznimka koji je zabilježio pad vrijednosti od šest posto.
Sveukupno, tehnološki brendovi kombinirano vrijede čak 957,6 milijardi dolara, što je povećanje od 9,7 posto u odnosu na 2018. godinu.

Podijeli

O autoru

Bok! Studentica sam 3. godine Poslovne ekonomije na EFZG-u. Novinarka sam Managera od 2018. godine te sam prošle godine bila urednica Business rubrike. Osim što aktivno pišem također se volim rolati, izlaziti i družiti se s prijateljima. U životu se vodim jednostavnom filozofijom da ne treba ništa komplicirati jer je život vrlo jednostavan.

Komentirajte