Promocija Hrvatske u europskim gradovima

LinkedIn

Javni gradski prijevoz u mnogim gradovima Europe poput Milana, Amsterdama, St. Petersburga, Kijeva, Lviva, Brna i Plzeňa osvanuo je oslikanim motivima Hrvatske. Hrvatska turistička zajednica izdvojila je 10 milijuna kuna namijenjenih marketinškim i PR aktivnostima na emitivnim tržištima poput Velike Britanije, Nizozemske, Švedske, Češke, Italije, Francuske i drugih. Pojačano oglašavanje konkurenata poput Turske, Grčke i Španjolske dovelo je do pojačanih promotivnih aktivnosti vezanih uz Hrvatsku i nastupanje na raznim sajmovima i radionicama diljem svijeta.

Osim na Europskim tržištima, Hrvatska svoju milijun kuna promotivnu kampanju poslovnog turizma provodi na svjetskim tržištima. Cilj je pozicionirati Hrvatsku kao turističku destinaciju pogodnu za MICE turizam, odnosno kongresni turizam.

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Stančić smatra kako se Hrvatska u borbi s konkurentima treba boriti isključivo kvalitetom i održivim razvojem naših destinacija i turističkih proizvoda, a ne niskim cijenama. Činjenica da Hrvatska raspolaže znatno manjim budžetom od konkurencije pokazuje kako turisti prepoznaju kvalitetu i kako na popularnost određene destinacije utječe kreativnost i inovativnost kampanja, stalna prisutnost na određenim tržištima, odnos s partnerima, ali i trendovi koji se ubrzano mijenjaju. Ovogodišnji budžet namijenjen promociji Hrvatskoga turizma povećan je za 14 posto više od prošle godine, a sve se veća pažnja daje domaćim turistima. S obzirom na to da hrvatski turizam oko 90 posto ukupnog prometa ostvaruje s europskih tržišta, ove se godine nastoji potaknuti domaće goste da putuju unutar zemlje osobito za vrijeme pred i posezone.

Podijeli

O autoru

Bok. Studiram Poslovnu ekonomiju na EFZG-u te sam trenutno na petoj godini. Timu Manager sam se pridružila 2018. godine i od tada sam najviše voljela pisati o tehnologiji i poslovnom svijetu. Kroz godine sam dobila priliku napredovati te sam dvije godine bila urednica rubrike Business. Osim što aktivno pišem, također volim crtati, igrati video igre i pratiti sport u slobodno vrijeme.

Komentirajte