Kako podebljati novčanik bez previše napora?

LinkedIn

Svaki student zna da je studiranje vrlo zahtjevan, ali i skup dugotrajan proces. Knjige se kupuju, skripte se kopiraju, kave se ispijaju, a vremena za raditi neki dobar posao nema baš na pretek. Kako ne biste morali više žicati roditelje za novac, donosimo par savjeta kako honorarno bez puno napora zaraditi više nego dobar mjesečni džeparac.

Navedeni poslovi  nisu s fiksnim radnim vremenom i vrlo su jednostavni za obavljanje te za neke od njih nisu čak potrebni ni ugovori.

1. Instrukcije

Rasturaš matematiku, fiziku ili neki strani jezik? Unovči znanje! Osnovnoškolci i srednjoškolci uvijek su u potragama za mladim instruktorima punih trikova kako što jednostavnije riješiti testove.

Sve što trebaš je sherati par  svojih “oglasa” na Facebooku, ili čak ozbiljnijim stranicama poput Instrukcije-hr.com. Ako si stvarno dobar kao što misliš, dobar glas daleko će se čuti i klijentele će biti sve više.

2. Internet selling

Curke (ali i dečki) ako imate puno odjeće koju ne nosite, elektrotehnike  kojom se ne služite ili općenitih stvari koje za vas nemaju nikakvu svrhu, uvijek ih možete unovčiti.

Postoje mnoge stranice poput Njuškala, Letgo-a i sličnih na kojima možete oglasiti svoje proizvode, ali postoje i druga web mjesta koja su možda bolja za prodaju specifičnih stvari. Moje krpice je stranica na kojoj se prodaje odjeća, obuća i još puno sličnih stvari na kojima možete i vi zaraditi. Sve što treba je napraviti profil, poslikati odjeću i sherat javno. To sve isto možete napraviti i preko nove Facebookove opcije Market.

3. Interesi

Svoja hobije uvijek možeš pretvoriti u novac. Primjerice, ako voliš djecu ili životinje, oglasi se po svom kvartu da pružaš usluge čuvanja djece ili kućnih ljubimaca. S druge strane, ako voliš fotografirati i imaš odgovarajuću opremu, svoje fotografije možeš objaviti na određenim web mjestima koja ti plaćaju da ljudi “skidaju” tvoje slike, a da i dalje imaš svoja prava nad njima. Isto tako ako voliš glumiti, pjevati ili tome slično, svoje početke možeš započeti kao statist na televizijskim emisijama ili filmovima koji ne moraju uvijek biti snimani u našoj zemlji gdje ti se nudi i mogućnost plaćenog putovanja.

4. Klasični studentski poslovi

Ako se do sada još nisi pronašao, ne brini, studentski centar je pun oglasa za poslove čije su stanice prilagodljive tvojim predavanjima. Najčešće se radi o poslovima u skladištu, trgovini i tome slično. Ako se nijedan posao ne poistovjećuje s tvojim faksom te smatraš da s njim ne možeš dobiti adekvatnu praksu, možeš poslati mail određenim poduzećima u kojima bi volio završiti u budućnosti, imaju li kakvo otvoreno mjesto za tebe.

Kakav god posao izabrao/la, dobro će ti doci financijski, ali i kao sama navika koju bi trebalo steći i prije završetka faksa. Možda ćeš nakon teže odrađenog posla više štedjeti, a možda ćeš dobiti motivaciju da radiš što više i trošiš istim tempom.

Podijeli

O autoru

Pozdrav. Studentica sam 3. godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Dio Managera sam od 2018 godine te sam prošla razne pozicije, od novinarke i urednice rubrike do sadašnje pozicije voditelja digitalnih mreža. U svoje slobodno vrijeme, osim što kreiram content magazina za javnost, obožavam druženje s najbližim prijateljima, istraživanje novih mjesta i nezaboravna putovanja! Svoju životnu filozofiju bi opisala vrlo jednostavno, go with the flow!

Komentirajte