Zanimljiva mjesta za studente

LinkedIn

Svake godine vraćanjem u studentske dvorane, studenti traže mjesta na kojima će provoditi slobodno vrijeme. Na sreću svih,  Zagreb vrvi novootvorenim  mjestima koja priželjkuju nove posjetioce, a  privlače ih najoriginalnijim marketinškim trikovima.
Osim često posjećenih menzi, studenti u Zagrebu imaju velik izbor lokala s pristupačnim cijenama i nimalo niskom kvalitetom.

1. Taquitos Bandidos-Radićeva 12

Restorančić smješten u samom srcu Zagreba, unio je dašak Srednje Amerike svojom ponudom hrane i pića, ali i samim uređenjem.  U malom fastfood –u,  nude se razne meksičke delicije poput Taquitos, Queasadillas, Nachos, Chili Con Carne i sve to po prihvatljivim cijenama. Sama unutrašnjost prostora vrlo je mala, ali terasa je dovoljna za dolazak većeg broja prijatelja.

2.TESLA New Generation- Varšavska ulica 4

Prvi concept bar posvećen velikom izumitelju Nikoli Tesli. Moderni je kafić sa svojim kožnim kabinama i terasom, inspiriran industrijskim stilom i tehnologijom novog doba kako i sam naziv kafića govori. Uz veliku ponudu koktela, vina i piva, često se organiziraju partyji  tijekom tjedna kada su cijene pića jeftinije.

3. Le Mika- Tesla 14

U moru običnih palačinkarnica, Le Mika je prva francuska kreperija na našim područjima. Vlasnik Mika Alix, ujedno i glavni chef, priprema sve slastice na specifičan način kako samo Francuzi znaju.  Uređenje palačinkarnice ocrtano je francuskim gradovima te smo u našem gradu dobili dašak Pariza. Cijene su prihvatljive za svaki studentski džep, stoga se možemo fino najesti za sitnu lovu.

4. Hugo’s bar- Jarunska 5

Kafić u kojem možete uživati u jutarnjoj kavi, popodnevnom odmoru ili večernjem izlasku. Vlasnici novonastalog kafića htjeli su pružiti trodimenzionalnu korist, tj. za svakoga po nešto. U svojoj ponudi imaju razna egzotična pića, ali i ona klasičnija za one koji ne vole previše eksperimentirati. Prostor je uređen u modernom stilu miješajući industrijski i šik stil. Kao svoju diferenciju od ostalih koktel barova naveli su novitet “Make your own gin” zahvaljujući kojem svaki gost može „smiksati“  koktel po želji.

5.   Tvornica kulture – Šubićeva 2

Na kraju liste našao se jedan novo – stari klasik,  točnije preuređena Tvornica Kulture koja je svojom transformacijom postala najveća koncertna dvorana u Hrvatskoj. Početkom rujna  počela je sezona koncerata koji se odvijaju svaki petak i subotu, ali događanja ni tijekom tjedna ne nedostaje.  Zahvaljujući novoj tehnici za zvuk i sliku, moći će se ugostiti svjetski izvođači, a dvorane će primiti do 1500 ljudi.

Sva navedena mjesta kriju neku svoju posebnost, no ako je za vas osobno jedno od njih privuklo posebnu vibru, otiđite i probajte, nećete požaliti!

Podijeli

O autoru

Pozdrav. Studentica sam 3. godine Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Dio Managera sam od 2018 godine te sam prošla razne pozicije, od novinarke i urednice rubrike do sadašnje pozicije voditelja digitalnih mreža. U svoje slobodno vrijeme, osim što kreiram content magazina za javnost, obožavam druženje s najbližim prijateljima, istraživanje novih mjesta i nezaboravna putovanja! Svoju životnu filozofiju bi opisala vrlo jednostavno, go with the flow!

Komentirajte