Završetak ljeta uz Špancirfest

LinkedIn

Špancirfest je festival u Varaždinu za kojeg malotko nije čuo. Riječ je o desetodnevnoj manifestaciji koju obilježavaju brojni koncerti, predstave za male i velike, raznolika gastronomija, ali i puno zabave i uživanja. U nastavku saznajte tko stoji iza organizacije te kakav je ovogodišnji plan i program. 

O Špancirfestu

Špancirfest se održava od 1999. godine, a slovi kao najbolji način za oproštaj od ljeta. Riječ je o vrlo popularnom festivalu u Varaždinu koji traje punih deset dana, a svaki dan vas čeka bogat i raznolik program. Ove godine održava se 24. izdanje koje traje od 19. do 28. kolovoza. Iza kulisa stoji Turistička zajednica grada Varaždina koja se ove godine pobrinula da sve prođe spektakularno. Učinili su da ulice povijesne jezgre Varaždina budu prepune života i naoružane dobrom energijom tisuće posjetitelja.

Što smo imali priliku vidjeti

Na Špancirfestu se svira stalno i svugdje, a jedan vikend je već iza nas. Tako je festival otvoren koncertom  , a popraćen je prekrasnim vatrometom. Subota je nastavljena u istom tonu pa je brojne posjetitelje privukla obnovljena Daleka obala, a u nedjelju smo imali priliku na glavnoj koncertnoj pozornici slušati Petra Grašu. Djeca su mogla uživati u bogatom programu u Parku kreative, a na ulicama ste imali priliku vidjeti „Heroje ulica“. Riječ je o mladima koji su dobili priliku predstaviti svoj talent nastupima na ulicama povijesne jezgre Varaždina.

FOTO&VIDEO Petar Grašo publici priredio večer za pamćenje, pjevao se hit do hita

Izvor: varazdinski.net.hr

Foto - Špancirfest otvorili Letu štuke i Pips, Chips & Videoclips

Izvor: evarazdin.hr

Što nas očekuje?

KONCERTI

Na glavnoj PAN pozornici kod Starog grada očekuje nas velik broj koncerata. Iako su neki već prošli, nemojte propustiti Dubiozu kolektiv i S.A.R.S.. Subota je rezervirana za koncerte varaždinskih grupa muzičkih entuzijasta, Dodger Artfool & The Vipers i Neon iglu, a festival će zatvoriti 28.kolovoza poznata grupa Let 3. Ulaz na ove koncerte je slobodan, a zabava zagarantirana. Osim glavne pozornice, jedna od najljepših koncertnih pozornica u Hrvatskoj je Vila Bedeković koja vas neće ostaviti ravnodušnim. Uz brojne predstave i stand up možete doći poslušati Massima i Vatru & Božo Vrećo. Za ovu pozornicu potrebno je kupiti ulaznice.

Izvor: spancirfest.com

Izvor: spancirfest.com

Izvor: spancirfest.com

GASTRO PONUDA

Na Kapucinskom trgu čeka vas Špancir Burger Festival koji vam nudi nove kombinacije okusa i mirisa. Možete probati burgere od ekipe iz Zadra, Picnic Fun Mingle ili uživati u ljutim kombinacijama BBQ Hot Yard. Ako niste ljubitelj mesa, imate priliku probati burgere od Beg’s Plant Based. Nove koncepte burgera također možete probati u kućicama 4BURGERS – Your everyday burger i mesnici The meat.

Izvor: varazdinski.net.hr

Carlsberg food & retro party zona smjestila se kod Starog grada, a čak ima i vlastitu koncertnu pozornicu, ali i posebnu DJ pozornicu.

Za ljubitelje vina i opuštenog druženja, ispod zidina Starog grada smjestio se Vinski grad. Vinski grad je u suradnji s Gastronomadima pripremio izvrsne zalogaje kuhane s vinom.

Izvor: Berislava Picek/Cropix

Berislava Picek/Cropix

Izvor: Berislava Picek/Cropix

Izvor: spancirfest.com

ULIČNI PROGRAM

Ulični program središte je festivala. Na ulicama i trgovima možete naići na bubnjare, štulaše, razne glazbenike i šarene kostime koji pretvaraju cijeli Varaždin u jedinstvenu festivalsku pozornicu. Uz sunset zonu na Stančićevom trgu, uživajte u performansama Stelzen Art-a, Grande Cantagrio Barattoli, Bandakradabra, Rimski & Handkerchief, Red world, Brincadeira i Stihomašina.

Izvor: varazdinski.net.hr

Špancirfest, dan drugi

Izvor: varazdinski.net.hr

I najmlađi mogu uživati…

Zato što je grad Varaždin bio prvi Grad – prijatelj djece, a sada je i prvi Grad za mlade, organizatori su mislili i na najmlađe. Svakog dana djeca mogu uživati u Vindilandu, a uz pomoć animatora očekuju ih brojne igre, sportske aktivnosti i zabava. Vindija je kao generalni sponzor omogućila dobru zabavu, ali i brojna iznenađenja. Osim toga, Park kreative u Habdelićevoj ulici središnje je mjesto stvaranja mašte i kreacija za djecu i mlade. Očekuje vas bogat program za mlade koji je namijenjen poticanju istraživanja i učenju. Za one malo starije, koji su željni adrenalina, u podnožju bedema Starog grada smjestio se veliki lunapark s brojnim sadržajima.

https://www.spancirfest.com/events/vindiland/

Izvor: spancirfest.com

Izvor: varazdinski.net.hr

Izvor: varazdinski.net.hr

Kao što možemo zaključiti, ovogodišnji Špancirfest nudi za svakog po nešto. Na vama je samo jedno – dođite, nađite nešto za sebe i zabavite se!

 

 

 

 

Podijeli

O autoru

Hej! Trenutno sam na trećoj godini Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Novinarka sam Managera od 2019. te sam od ove godine urednica rubrike Lounge. Volim pisati o zbivanjima i svakodnevnim situacijama koje bi mogle interesirati naše čitatelje. Uživam istraživati teme koje nemaju dovoljno medijskog prostora, a odnose se na sve veću potrebu brige za okoliš te teme zabave, putovanja i mode. Osim što aktivno pišem, također se bavim tenisom od svoje 6.godine, volim zaigrati odbojku s prijateljima te se opuštati šetnjama u prirodi. Moj životni moto je da čovjek nije otok, moramo se uključivati u društvena zbivanja i stvarati bolje sutra.

Comments are closed.