Adam Davenport pokreće radionicu glume u Zagrebu o “Chubbuck” tehnici koju koriste holivudske zvijezde

LinkedIn

Tečajevi počinju 10. veljače: tehnika koju koriste glumci poput Jima Carreya, Brada Pitta i Charlize Theron

Radionica glume koju vodi Adam Davenport održat će se u Zagrebu 10. i 11. veljače, a obuhvatit će tehniku Ivane Chubbuck, koju su koristila neka od najvećih imena u filmskoj industriji, uključujući Jima Carreya, Halle Berry, Brada Pitta i Charlize Theron.

Na temelju međunarodnog bestsellera Moć glumca renomirane profesorice glume Ivane Chubbuck, poznata Chubbuck tehnika pomaže glumcima stvarati likove iz svojih osobnih potreba i životnih iskustava, olakšavajući im povezivanje s likovima na dubljoj razini. Na primjer, iskustvo boli nas potiče da poduzmemo proaktivne akcije kako bismo je prevladali. Ovom tehnikom, glumci koriste svoju osobnu bol, nesigurnosti, traume i strahove kako bi ostvarili cilj lika kojeg glume, što samoga lika čini vjerodostojnijim i prepoznatljivijim publici.

Izvor: Adam Davenport

Tečaj se održava u Studiju Ilica i može se pohađati jedan ili dva dana. Obuhvaćene teme uključuju analizu unutarnjeg objekta, akciju, trenutak prije akcije, lokaciju, četvrti zid, unutarnju monologiju, prethodne okolnosti i pusti da se dogodi. Tečaj je također dostupan glumačkim školama te filmskim i kazališnim festivalima.

Adam Davenport je odrastao u Harveyju, u državi Illinois. Završio je Yale s diplomom iz filmskih studija te napisao, režirao, producirao i montirao kratki film Midnight Son, u kojem su glumili, dobitnica Oscara Melissa Leo i David Harbour koji je prijašnje nominiran za Emmyja za ulogu u seriji Stranger Things. Davenport je s Melissom Leo producirao i Furlough, u kojem su glumili Whoopi Goldberg, Anna Paquin, Tessa Thompson i Edgar Ramirez. Godine 2022. glumio je u filmu Glass Onion – Knives Out, zajedno s Danielom Craigom, Edwardom Nortonom, Kate Hudson i Dave Bautistaom, s kojima je nakon filma podijelio nagradu Satellite i Critics Choice za najbolju ansambl izvedbu. Također će glumiti u novom filmu The Heroes of Halyard. U New Yorku je postao prvi Afroamerikanac koji je producirao glazbu koja je osvojila prvo mjesto na Billboardovim EDM ljestvicama i pojavio se u HBO-ovoj seriji High Maintenance. Nedugo nakon uspjeha na svjetskoj sceni preselio se u Beograd i osnovao The International Acting Studio (TIAS), gdje je predstavio oskarovsku Chubbuck tehniku Srbiji i Mađarskoj.

Izvor: Adam Davenport

Za više informacija o radionici javite se na mail: [email protected]

Podijeli

Comments are closed.