Prve esport Olimpijske igre 2023.

LinkedIn

Čak i oni koji nisu ljubitelji sporta bi pogledali poneko natjecanje na Olimpijskim igrama. Najčešće se navijalo za sportaše iz naše države u raznim disciplinama. Sada imamo još jednu vrstu Olimpijskih igara, ali ovdje nastupaju (e)sportaši.

Koje su igre uključene?

Ove će se godine po prvi put odvijati esport Olimpijske igre. Turnir se sastoji od ukupno devet igara, a to su sljedeće: Tic Tac Bow, WBSC eBaseball: Power Pros, Zwift , Just Dance, Gran Turismo, Virtual Regatta, Virtual Taekwondo, Tennis Clash i Chess.

Izbor igara je malo neobičan. One koji prate esport je zasigurno začudio izbor jer se inače esport natjecanja odvijaju u popularnijim igrama poput CS:GO i League of Legends. Neke od odabranih igara su uz to i zapravo mobilne igre koje nisu baš prilagođene natjecateljskoj sceni.

Međunarodni olimpijski odbor je odlučio da ne želi uključiti nasilne igre, iako su nedavno u natjecanje uključili i  Fortnite. Naime, odlučeno je da će se u Fortniteu umjesto pucanja u protivnika, pucati mete. Kreirat će se poseban mod u kojem će se igrači natjecati u preciznome gađanju. Tako Fortnite postaje igra koja spada pod kategoriju streljaštva. Postavlja se pitanje zašto nisu uključene neke druge igre koje nisu nasilne i vezane su uz sport, poput FIFA, NBA 2K ili Rocket League. Navedene igre su iznimno popularne na esport sceni i zasigurno bi privukle veću pažnju. Naime, osim nasilja, Olimpijski odbor se htio pobrinuti da su igre dostupne svima te da ne morate imati skupo računalo da biste ih igrali.

esport olimpijske igre

Kada i gdje?

Igre će se održati u Singapuru od 22. do 25. lipnja ove godine. Za sada znamo da će se moći gledati na stranici Olympics.com. Cijene karte za jedan dan su 10 SGD, što je približno 6,88 eura. Za studente cijena je duplo manja, a nude i Family Pass od 6,25 SGD koji uključuje dvije odrasle osobe i dva studenta. Detaljnije informacije o cijenama također možete pronaći na stranici Olympics.com.

Iako ove Olimpijske igre nisu možda nešto što su ljubitelji esporta zamišljali, trebamo uzeti u obzir da se održavaju po prvi puta i nadati se napretku u budućnosti.

 

Podijeli

O autoru

Bok. Studiram Poslovnu ekonomiju na EFZG-u te sam trenutno na petoj godini. Timu Manager sam se pridružila 2018. godine i od tada sam najviše voljela pisati o tehnologiji i poslovnom svijetu. Kroz godine sam dobila priliku napredovati te sam dvije godine bila urednica rubrike Business. Osim što aktivno pišem, također volim crtati, igrati video igre i pratiti sport u slobodno vrijeme.

Comments are closed.