All men must die, ali Game of Thrones ne mora: spin offs najpopularnije serije na svijetu

LinkedIn

2019. je na male ekrane došla osma sezona jedne od najgledanijih serija u povijesti. Umjesto spektakla kojeg su gledatelji očekivali, dobili su traljavo napisan kraj, nemarno ostavljene Starbucks šalice i uništen character development mnogih voljenih likova.

No, HBO nije odustao od materijala kojeg nude Martinove knjige. Nakon Igre prijestolja obožavatelji su pogađali što bi mogao biti idući projekt – Aryjine avanture zapadno od Westerosa? Robertova pobuna? Nešto treće?

Postoje glasine o čak pet projekata (ne računajući Zmajevu kuću), a u nastavku navodimo koji su to.

Izvor: Wiki of Thrones

Jon Snow

Kit Harington nastavlja sa svojom ulogom Jona Snowa, odnosno Aegona Targaryena, u nastavku Igre prijestolja čiji je radni naslov Snow. Možda će se HBO ovim projektom iskupiti za nezadovoljavajući kraj jednog od najvažnijih likova Pjesme leda i vatre, koji je nakon ubojstva kraljice Daenerys protjeran nazad na Zid gdje mu društvo pravi Tormund Giantsbane. Jon Snow nije ubio Night Kinga, nije zajahao zmaja niti postao kralj – što će od njega biti u sequelu, možemo saznati na samo jedan način.

Izvor: The Digital Fix

Tales of Dunk and Egg

Priče o Dunku i Eggu adaptacija su Martinovih pripovijetki o vitezu Ser Duncanu Visokom i kralju Aegonu V. koji je vladao 90 godina prije događaja Igre prijestolja. HBO i Martin nisu pružili detalje, stoga nije poznato gotovo ništa – samo da je u planu snimanje.

Golden Empire of Yi Ti

Animirana Igra prijestolja? Izgleda da da! Yi Ti je jedan od slobodnih gradova Essosa koji je vjerojatno poznatiji čitateljima knjiga nego gledateljima serije. Rijetki su građani Westerosa ikada tako daleko otputovali – poznati posjetitelj bio je moreplovac lord Corlys Velaryon.

Izvor: Screen Rant

9 voyages

Lord Corlys Velaryon, poznat pod nadimkom Morska zmija, veliki je moreplovac i avanturist koji je većinu putovanja prošao prije radnje Zmajeve kuće. Postavši kapetanom sa samo 16 godina, lord Corlys posjetio je mjesta koja su se u Igri prijestolja samo spominjala – bogati Yi Ti, sjenoviti Asshai (dom crvene svećenice Melisandre, o kojem čak ni čitatelji knjiga ne znaju mnogo), Nefer, Drhtavo more…

10 000 ships

King of the Andal and the Rhoynar riječi su koje čujemo pri svakoj westeroskoj krunidbi. Tko su bili Rhoynarci saznat ćemo iz priče o ratničkoj princezi Nymeriji po kojoj je Arya Stark nazvala svog strahovuka. Poznato je da je princeza spalila svojih 10 000 brodova kako bi svom narodu dokazala da su se skrasili i da više neće morati bježati.

Izvor: A Wiki of Ice and Fire

Napomena za kraj: postojala je ideja za šesti prequel pod nazivom Flea Bottom koji bi prikazivao život siromašnih građana King’s Landinga. No, čini se da i u fiktivnom svijetu život siromašnih ne privlači mnogo pažnje.

 

 

 

Podijeli

O autoru

Bok, zovem se Dora i teški sam introvert kojem je mnogo draže ovako se predstaviti nego ustati i s punom dvoranom podijeliti tri zanimljive stvari o sebi. Ovdje ću reći da kad odrastem želim biti pisac, isprobavati fine restorane i nabaviti ogromnog psa. Odnekud se mora početi pa ja počinjem od Managera. :)

Comments are closed.