Pet stvari kojima se veselimo na početku faksa

LinkedIn
Ušli smo u treći tjedan nove akademske godine i mnogima je već dosta. Nadobudniji profesori već su prvi tjedan krenuli s radom, prisiljavajući nas da se što prije istrgnemo iz prazničnog mentaliteta. Međutim, iako gradivo postaje sve opsežnije, evo pet stvari kojima se možemo veseliti s početkom fakulteta.

Kolege i kolegice

Studiranje bi definitivno bilo mnogo mučnije iskustvo da nema dragih kolega i kolegica koji nam olakšavaju stvar. Ma nećemo na ovo predavanje, idemo na kavu. Imaš skriptu iz tog predmeta? Ne mogu doći sutra, možeš li me potpisati? Pravi kolega uvijek će nam čuvati leđa (kao i mi njemu).

Menze

Za ručak kod kuće je varivo od kelja već treći dan? Ili pak kod kuće uopće nema ručka? Menze su tu da spase stvar, u pravilu za manje od deset kuna. Često se moramo malo načekati, ali isplati se.

Kave

“Na faksu sam počeo/la piti kavu” rečenica je koja se često čuje. Osim što razbuđuje i dalje energiju, cjenovno je najprihvatljivija studentskom budžetu. Mi smo ipak dio Balkana pa je neizostavno da se kava malo odulji… Možda čak i preko sljedećeg predavanja.

Brucošijade

Neke kreću već od desetog mjeseca i, unatoč nazivu, prepune su starijih studenata. Lokacije su različite, kao i žanr glazbe koja se pušta, ali jedno je sigurno – dobar provod tu je za studente svih godina.

Osjećaj napretka

Iako nitko ne voli kolokvije, odličan je osjećaj kad ih položimo, pogotovo kada je riječ o zahtjevnom predmetu. Nema ništa bolje nego otići na zimske ili ljetne praznike s očišćenim semestrom, a da ne spominjemo zadovoljstvo kad na maminom ili tatinom licu ugledamo roditeljski ponos kada se pohvalimo da smo prošli.

Podijeli

O autoru

Bok, zovem se Dora i teški sam introvert kojem je mnogo draže ovako se predstaviti nego ustati i s punom dvoranom podijeliti tri zanimljive stvari o sebi. Ovdje ću reći da kad odrastem želim biti pisac, isprobavati fine restorane i nabaviti ogromnog psa. Odnekud se mora početi pa ja počinjem od Managera. :)

Comments are closed.