Tjestenina na tri neodoljiva načina

LinkedIn

Ako ste ljubitelj tjestenine kao i mi, stigli ste na pravo mjesto.  Budući da se ona može pripremati na stotinu načina, izdvojili smo tri odlična recepta. Vrlo su jednostavni i brzo gotovi, stoga su savršeni i za one koji ne provode mnogo vremena u kuhinji.

Feta Pasta

izvor: feelgoodfoodie.net

Sigurni smo da ste ovaj Tik Tok fenomen i viralan recept već vidjeli. S obzirom na to koliko je ukusan, nije nam neobično da je toliko popularan. Razlog je brzina i jednostavnost pripreme, a okus je osvježavajući i bogat. Feta tjesteninu jednostavno morate probati, a sve što Vam treba za pripremu su:

  • tjestenina po vlastitom izboru
  • blok feta sira
  • cherry rajčice
  • maslinovo ulje
  • česnjak
  • bosiljak
  • sol i papar

Kako izgleda priprema?

U dublju posudu stavite cherry rajčice (jedno pakiranje od 250 grama) i prelijte ih maslinovim uljem. Začinite ih soli i paprom po želji, a u sredini oslobodite mjesto za blok feta sira. Feta sir stavite među rajčice, zatim ga također pokapajte maslinovim uljem i začinite. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva otprilike 30 minuta. Kada sir dobije grilane rubove, dovoljno je pečen. U međuvremenu, skuhajte tjesteninu – ovisno o tome za koliko ljudi kuhate.

Kada ste izvadili cherry rajčice i fetu iz pećnice, smjesi dodajte dva do tri češnja protisnutih češnjaka i šaku nasjeckanog bosiljka. Fetu izgnječite vilicom, pomiješajte s bosiljkom, češnjakom i rajčicama te dodajte tjesteninu. Ponovo sve dobro promiješajte i to je to!

Gigi Hadid Vodka Pasta

izvor: chelseapeachtree.com

Ovaj također viralan recept, na svojem Instagram profilu podijelila je manekenka Gigi Hadid. Riječ je o jednostavnoj i ukusnoj tjestenini s umakom od vodke i salse koja je brzo oduševila mnoge. Budući da je Gigi ovo kuhala za sebe i tadašnjeg partnera, Zayn Malika, otkrila je količinu sastojaka za dvije osobe. Spremate li ovo za više ljudi, možete povećati.

Što Vam treba za pripremu?

  • 1/4 šalice ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 1/4 glavice luka
  • 1/4 šalice pasirane rajčice
  • 1 žlica vodke
  • 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
  • 1 žličica čili sjemenki
  • sol i papar
  • 250 g tjestenine po želji
  • žlica maslaca
  • parmezan

Kako izgleda postupak?

Na malo ulja popržite luk i češnjak dok ne omekšaju. Zatim, dodajte pasiranu rajčicu i nastavite s prženjem. Nakon nekoliko minuta, vrijeme je za čili i vrhnje za kuhanje.  Miješajte cijelo vrijeme kako ne bi zagorjelo. Kada se smjesa idealno sjedini, dodajte vodku, sol i papar po želji. Ostavite da se krčka na srednjoj vatri, a  naposljetku dodajte skuhanu tjesteninu s malo maslaca. Zajedno sve promiješajte, prosipajte parmezanom i uživajte!

Zapečena pesto tjestenina s lososom

izvor: realfood.tesco.com

Pesto i losos, ima li što bolje? Ovu izvrsnu kombinaciju talijanskih okusa možete pripremiti u samo 35 minuta. Donosimo Vam recept za čak četiri osobe, a ovo je sve što Vam je potrebno:

  • 350 grama tjestenine po želji
  • 2 konzerve lososa
  • 1 limun, očišćen od korice i soka
  • 190 grama pesta
  • 250 grama cherry rajčica (prerežite ih na pola)
  • 100 grama svježeg mladog luka, sitno nasjeckanog
  • 125 grama mozzarelle

Slijedite ove jednostavne upute:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva  i kuhajte odabranu tjesteninu pet minuta u vreloj vodi. Ocijedite i ostavite 100 ml vode. U međuvremenu, u posudi pomiješajte losos, limunovu koricu i sok, pesto (ostavite dvije žličice za kasnije), rajčice te 50 grama nasjeckanog mladog luka. Zatim, posudi dodajte tjesteninu i preostalu vodu. Žličice pesta pomiješajte s jednom žlicom vode i pokapajte tjesteninu. Natrgajte mozzarellu i na vrh stavite 50 grama mladog luka. Pecite 25 minuta, dobar tek!

 

Podijeli

O autoru

Hej! Timu Manager pridružila sam se 2021. godine. Studentica sam diplomskog studija novinarstva na FPZG-u, a prvostupnica komunikologije i sociologije. Volim pisati o aktualnim temama za mlade, a posebno o modi ili glazbi.

Komentirajte