Ako ste ljubitelj tjestenine kao i mi, stigli ste na pravo mjesto. Budući da se ona može pripremati na stotinu načina, izdvojili smo tri odlična recepta. Vrlo su jednostavni i brzo gotovi, stoga su savršeni i za one koji ne provode mnogo vremena u kuhinji.
Feta Pasta
Sigurni smo da ste ovaj Tik Tok fenomen i viralan recept već vidjeli. S obzirom na to koliko je ukusan, nije nam neobično da je toliko popularan. Razlog je brzina i jednostavnost pripreme, a okus je osvježavajući i bogat. Feta tjesteninu jednostavno morate probati, a sve što Vam treba za pripremu su:
- tjestenina po vlastitom izboru
- blok feta sira
- cherry rajčice
- maslinovo ulje
- česnjak
- bosiljak
- sol i papar
Kako izgleda priprema?
U dublju posudu stavite cherry rajčice (jedno pakiranje od 250 grama) i prelijte ih maslinovim uljem. Začinite ih soli i paprom po želji, a u sredini oslobodite mjesto za blok feta sira. Feta sir stavite među rajčice, zatim ga također pokapajte maslinovim uljem i začinite. Pecite u pećnici na 200 stupnjeva otprilike 30 minuta. Kada sir dobije grilane rubove, dovoljno je pečen. U međuvremenu, skuhajte tjesteninu – ovisno o tome za koliko ljudi kuhate.
Kada ste izvadili cherry rajčice i fetu iz pećnice, smjesi dodajte dva do tri češnja protisnutih češnjaka i šaku nasjeckanog bosiljka. Fetu izgnječite vilicom, pomiješajte s bosiljkom, češnjakom i rajčicama te dodajte tjesteninu. Ponovo sve dobro promiješajte i to je to!
Gigi Hadid Vodka Pasta
Ovaj također viralan recept, na svojem Instagram profilu podijelila je manekenka Gigi Hadid. Riječ je o jednostavnoj i ukusnoj tjestenini s umakom od vodke i salse koja je brzo oduševila mnoge. Budući da je Gigi ovo kuhala za sebe i tadašnjeg partnera, Zayn Malika, otkrila je količinu sastojaka za dvije osobe. Spremate li ovo za više ljudi, možete povećati.
Što Vam treba za pripremu?
- 1/4 šalice ulja
- 1 češanj češnjaka
- 1/4 glavice luka
- 1/4 šalice pasirane rajčice
- 1 žlica vodke
- 1/2 šalice vrhnja za kuhanje
- 1 žličica čili sjemenki
- sol i papar
- 250 g tjestenine po želji
- žlica maslaca
- parmezan
Kako izgleda postupak?
Na malo ulja popržite luk i češnjak dok ne omekšaju. Zatim, dodajte pasiranu rajčicu i nastavite s prženjem. Nakon nekoliko minuta, vrijeme je za čili i vrhnje za kuhanje. Miješajte cijelo vrijeme kako ne bi zagorjelo. Kada se smjesa idealno sjedini, dodajte vodku, sol i papar po želji. Ostavite da se krčka na srednjoj vatri, a naposljetku dodajte skuhanu tjesteninu s malo maslaca. Zajedno sve promiješajte, prosipajte parmezanom i uživajte!
Zapečena pesto tjestenina s lososom
Pesto i losos, ima li što bolje? Ovu izvrsnu kombinaciju talijanskih okusa možete pripremiti u samo 35 minuta. Donosimo Vam recept za čak četiri osobe, a ovo je sve što Vam je potrebno:
- 350 grama tjestenine po želji
- 2 konzerve lososa
- 1 limun, očišćen od korice i soka
- 190 grama pesta
- 250 grama cherry rajčica (prerežite ih na pola)
- 100 grama svježeg mladog luka, sitno nasjeckanog
- 125 grama mozzarelle
Slijedite ove jednostavne upute:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva i kuhajte odabranu tjesteninu pet minuta u vreloj vodi. Ocijedite i ostavite 100 ml vode. U međuvremenu, u posudi pomiješajte losos, limunovu koricu i sok, pesto (ostavite dvije žličice za kasnije), rajčice te 50 grama nasjeckanog mladog luka. Zatim, posudi dodajte tjesteninu i preostalu vodu. Žličice pesta pomiješajte s jednom žlicom vode i pokapajte tjesteninu. Natrgajte mozzarellu i na vrh stavite 50 grama mladog luka. Pecite 25 minuta, dobar tek!