Netflix ili knjiga?

LinkedIn

Odgledati seriju na Netflixu ili uzeti knjigu u ruke? Odgovor na to pitanje u većini slučajeva ipak bude Netflix.

Pravo je vrijeme da se osvijestimo, da shvatimo koliko vremena nam oduzimaju razne platforme za gledanje filmova i serija poput Netflixa. Trudimo se pročitati jednu knjigu, a seriju Friends od 10 sezona uspijemo pogledati u manje od mjesec dana.

Koliko vremena zaista potrošimo od kad se prijavimo na Netflix do trenutka dok zaista nešto ne započnemo gledati? Sigurno ima pojedinaca koji taj zadatak uspiju odraditi u vrlo kratkom roku, no taj se proces često zna odužiti. S druge strane, kada uzmemo knjigu u ruke, znamo što je ispred nas i možemo ju u miru čitati. Upravo uz knjigu možemo privremeno zaboraviti na sve probleme i sve što nas muči, prepustiti se i uživati u čitanju.

Netflix and chill – svi imamo navike koje nam se podrazumijevaju u gledanje filma. Bilo da je riječ o obaveznom čipsu, ispijanju čašice vina ili o gledanju filmova u društvu. Isto to možemo primijeniti i na čitanje. Knjigu također možemo čitati uz čašicu vina, a postoje i razne audio knjige koje su izvrsna zamjena.

Kako više čitati?

Sigurno vam se puno puta dogodilo da odlučite napokon pročitati neku knjigu, ali nikako da pronađete dovoljno vremena, ili ste pak započeli no ubrzo ste i završili. Uz ovih nekoliko trikova, možda će čitanje ipak lakše postati dio vaše svakodnevice.

  • Pokušajte knjigu uvijek nositi sa sobom. Tako ćete u “izgubiti vrijeme“ trenutcima posegnuti za njom.
  • Čitanje prije spavanja najbolji je način za opuštanje prije odlaska na spavanje te je i 15-ak minuta dovoljno da se stvori rutina od koje ćemo zasigurno profitirati.
  • Puno je lakše čitati kada odaberemo jednu knjigu i fokusiramo se na nju.
  • Popis knjiga koje ste pročitali i koje tek želite pročitati konstantno će motivirati za nekim novim štivom.

Jedno zasigurno ne isključuje drugo te i jedno i drugo ima svojih prednosti. Činjenica je da se često vratimo i opet pogledamo najdraži film, dokumentarac ili pročitamo najdražu knjigu upravo zbog toga što i dalje imamo nešto što možemo otkriti i naučiti iz toga. Dok god nešto novo učimo, bilo da je riječ o Netflixu ili o knjizi, na dobrom smo putu.

Podijeli

O autoru

Bok! Studentica sam treće godine Novinarstva i Odnosa s javnošću na FPZG-u. Novinarka sam Managera od početka 2019. gdje se bavim društvenim mrežama. Osim pisanja i rada na društvenim mrežama, u slobodno vrijeme volim pročitati dobru knjigu i pogledati film što mi pruža bijeg od stvarnosti. U životu se vodim time da se za sve u životu treba boriti i potruditi za ono što zaista želimo, ali da će mi ono što mi je suđeno na kraju i doći.

Komentirajte