Revolut – bolji način za upravljanje novcem

LinkedIn

Revolut je tehnološka financijska kompanija koju su Vlad Yatsenko i Nikolay Storonsky pokrenuli unutar inkubatora za financijsku tehnologiju Level39 u Canary Wharfu u Londonu.

Prvotna namjena platforme bila je smanjenje troškova podizanja gotovine, prekograničnog plaćanja i konverzije valuta za vrijeme boravka u inozemstvu. Povećanjem broja korisnika, Revolut je postao kvalitetna alternativa bankama koja se temelji na digitalnom bankarstvu (nema poslovnicu niti web stranicu, a cijelo poslovanje odvija se putem aplikacije).

Registracija

Registracijom korisnik dobiva besplatnu prepaid debitnu Mastercard ili Visa karticu koja je povezana s EU IBAN računom s britanskom adresom. Ako se pozivnica dobije od nekoga tko već ima Revolut, nema troška dostave fizičke kartice.

Revolut ponuda sastoji se od tri paketa od kojih je prvi besplatan, dok se za ostale plaća mjesečna pretplata, ali se dobivaju i dodatne pogodnosti. Trenutno ga mogu koristiti samo punoljetne osobe, no u budućnosti se očekuje i Revolut Youth namijenjen djeci. U ponudi je i Revolut za poslovne korisnike koji se može besplatno isprobati.

Uz fizičku karticu, moguće je besplatno dobiti i virtualnu karticu koju je najbolje korisiti za online plaćanja jer se vrlo jednostavno može blokirati i poništiti. Paketi Premium i Metal nude automatsku promjenu broja kartice nakon samo jedne transakcije za maksimalnu sigurnost pri plaćanju putem interneta.

Mogućnosti platforme

Revolut omogućuje slobodno raspolaganje novcem, povoljnu zamjenu valuta (međubankarski tečaj), besplatno slanje i primanje novca unutar Revoluta, mogućnost podizanja gotovine na bankomatima bez naknade, plaćanje u inozemstvu bez potrebe za konverzijom (ako je valuta dostupna na platformi), sudjelovanje više korisnika u plaćanju nekog računa, beskontaktno plaćanje ili putem Google i Apple Pay aplikacije pomoću kojih se može plaćati pametnim telefonom i satom koji koristi Android ili iOS.

Zanimljiva su značajka i sefovi (Vaults) u koje će se, u svrhu štednje, spremati definirani postoci od svake transakcije (postoje i grupni sefovi). Revolut podržava i kriptovalute te je moguće jednostavno trgovati podržanim kriptovalutama (Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Litecoin i Ripple).

Sigurnost

Revolut nudi višestruke opcije kojima se može dodatno zaštiti račun korisnika, primjerice zamrzavanje kartice jednim klikom, deaktivacija magnetnog zapisa na kartici, isključenje beskontaktnog plaćanja, definiranje maksimalnog iznosa kupovine, onemogućenje podizanja gotovine na bankomatima ili online kupovine te opcija GPS lokacije koja pomaže u slučaju zlouporabe kartice.

Sve dodatne informacije, cijene i pregled usluga moguće je pronaći na webu.

Podijeli

Komentirajte