Što je “Stanica 50”?

LinkedIn

Povodom obilježavanja 50 godina proizvodnje i poslovanja u Hrvatskoj Coca-Cola u okviru javnih sveučilišnih prostora diljem zemlje društveno odgovornim projektom “Stanica 50” uređuje studentska središta odnosno hubove. Riječ je o izuzetno privlačnim, funkcionalno uređenim i tehnički opremljenim prostorima namijenjenim za održavanje predavanja, radionica i tribina te za učenje i rad na studentskim projektima, ali i sve druge aktivnosti s pomoću kojih se korisnici mogu dodatno obrazovati i usavršavati. Koja će sveučilišta dobiti studentska središta odlučit će sami studenti i građani. Sveučilišta u Dubrovniku, Osijeku, Puli, Rijeci, Splitu i Zagrebu predložila su svoje prostore, a Coca-Cola će urediti ona tri prostora na sveučilištima koja dobiju najveći broj glasova. Prostore će urediti u suradnji s tvrtkom Lotus Group te osigurati suvremenu audio-vizualnu opremu, a uređena središta za studente predat će se na upravljanje sveučilištima i njihovim studentskim zborovima.

“Prošle smo godine pokrenuli višegodišnji projekt Coca-Colina podrška mladima usmjeren na mlade ljude bez posla. U prošloj i ovoj godini kroz naše će obrazovne radionice proći 1250 mladih ljudi koji će steći dodatna znanja i vještine koje im pomažu u jačanju njihove konkurentnosti na tržištu rada i lakšem pronalaženju posla. Izvrsna iskustva, zadovoljstvo polaznika i činjenica da je prošle godine u samo nekoliko mjeseci 30 posto naših polaznika pronašlo posao potvrdili su da provedbom naših projekata itekako možemo pomoći u rješavanju bitnih problema u zajednici. Zbog toga smo povodom naše velike obljetnice pokrenuli još jedan projekt kojim želimo pomoći mladim ljudima da se razvijaju, u najvećoj mjeri iskoriste svoje potencijale te izgrade uspješne karijere”, istaknula je Ruža Tomić Fontana, glavna direktorica Coca-Cole HBC za Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu.

Nakon uređenja Coca-Cola će studentska središta predati sveučilištima koja će njima upravljati u suradnji sa studentskim zborovima. Korištenje studentskim središtima Stanica 50 bit će besplatno i u njima neće biti nikakvih komercijalnih aktivnosti.

“Sveučilišta su mjesta koja obrazuju i razvijaju mlade talente. Trudimo se osigurati našim studentima što bolje uvjete za učenje i rad te im omogućiti pristup što širim znanjima te povezivanju onoga što uče u predavaonicama s onim što će im sutra donijeti praksa. Suradnja je s privatnim sektorom, koji nam može pomoći u ispunjavanju tih naših nastojanja, dobrodošla i zato smo zahvalni Coca-Coli na želji da doprinese ispunjenju naših ciljeva i zadaća”, istaknuo je Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu i izaslanik predsjednika Rektorskog zbora Republike Hrvatske prof. dr. sc. Vlade Guberca.

Adekvatni i dobro opremljeni prostor za smišljanje i realiziranje kreativnih ideja studenata danas je prijeko potreban. Požurite glasovati za sveučilište kojem želite novi hub koji svakom studentskom središtu predstavlja početnu, gotovo pa ključnu stavku u razvoju i napretku.

Studenti i građani svoje glasove mogu dati na poveznici  www.stanica50.hr do 23:59.

Izvor: Studentski.hr

Podijeli

Komentirajte