,,Ne mogu, zauzet sam!”- Toksičnost hustle kulture

LinkedIn

,,Hustle” kultura izraz je koji postaje sve popularniji u današnjem svijetu. Ova filozofija teži prekomjernom naporu te promiče ideju kako je rad jedini put do validacije. Međutim, veličanje duljeg i napornijeg rada dovodi  do problema s radnicima koji se osjećaju iscrpljeno i isključeno. U ovom ćemo članku razmotriti tamniju stranu ove ambiciozne kulture.  

Što je hustle kultura?  

Ovaj fenomen podrazumijeva poticanje pojedinaca na duži i brži rad, uz pretpostavku da će to rezultirati većim uspjehom. Hustle kultura kreće imati negativan zaokret kada vas ostavlja iscrpljenima te ometa vašu produktivnost. Istraživanja pokazuju kako ova disciplina nije toliko učinkovita koliko se pretpostavljalo, budući da tjedna produktivnost kreće padati nakon 55 sati rada.   

Burnout

Izvor: pixabay.com

 Jedan od glavnih nedostataka hustle kulture je potencijalni burnout. Kada danonoćno radimo, uz malo mjesta za odmor, to nas može ostaviti fizički i emocionalno iscrpljenima, što vodi smanjenju naše ukupne radne učinkovitosti. Najbolji način za suočavanje s burnoutom je izbjegavanje stresora. Da razjasnimo, to nije isto što i izbjegavanje obveza. Koliko god ne volimo to priznati, često sami sebi stvaramo dodatan i nepotreban stres. Točno to bismo trebali izbjegavati. Zamislite da cijelo vrijeme plivate u jezeru, a nikad ne dođete do obale predahnuti. Zbog tog dugoročnog stresa dolazi do burnouta.

Rat za nadmašivanje 

Nadalje, hustle kultura dovodi do konkurentnog i stresnog radnog okruženja. Potiče se atmosfera u kojoj pojedinci neprestano teže nadmašivanju jedni drugih. Zamislite, u slučaju jedne IT tvrtke, očekivanje od zaposlenika da rade prekovremeno kako bi ispunili nerealne rokove. Svaka osoba bi osjećala pritisak da nadmaši svoje kolege, a kao rezultat toga, odnosi u timu postali bi napeti te bi pojedinci imali osjećaj izoliranosti i tjeskobe.  

Zanemarivanje odnosa s bližnjima 

 Socijalni odnosi igraju ključnu ulogu u očuvanju našeg emocionalnog i mentalnog blagostanja. Vrlo je lako biti uvučen u stalni radni ciklus, što često rezultira zanemarenim odnosima s prijateljima i obitelji. Zanemarivanje naših društvenih potreba značajno nas ometa u postizanju ciljeva koje smo prvotno htjeli ostvariti. 

Ravnoteža između rada i privatnog života

Ako se osjećate iscrpljeno i negativno u svome poslu te doživljavate manjak produktivnosti, to bi mogao biti znak prekomjernog napora. Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da ostanete produktivni, a da još uvijek imate vremena za uživanje u životu: 

  1. Izradite dnevnu rutinu: osigurajte da vaš dan uključuje vrijeme i za posao i za osobne aktivnosti. Danas ljudi sebi planiraju vrijeme pomoću različitih alata poput kalendara, planera i aplikacija kako bi bolje organizirali svoje obveze i omogućili si vrijeme za uživanje.  
  2. Pređite s težnje za savršenstvom na način razmišljanja usmjeren na rast. To možete postići ako se fokusirate na postupno napredovanje i razvijanje svojih vještina, bez pretjerane brige o sitnicama. Svaka ruža ima trnje.  
  3. Uspostavite konačnu točku kako biste završili svoj radni dan i držali ga se. Izgradite unutarnji alarm koji vam signalizira da je vrijeme za prestanak rada.  
  4. Korištenje snage dubokog rada: odredite 2 do 3 sata za optimalno fokusiranje. 
  5. Napravite mjesta za odmor. Kratki odmori tijekom radnog dana su krucijalni kako biste se osvježili i prikupili energiju. Vikendi su najbolji za obiteljska druženja i hobije kako biste se potpuno opustili i napunili baterije za sljedeći tjedan. 

 Korijen problema: hustle kultura izjednačava našu vrijednost s našim radom. Potiče nas da prioritet dajemo poslu iznad svega ostalog, zanemarujući druge aspekte koji doprinose našem životu. Ironično, ciljevi koje promiče hustle kultura na kraju su narušeni samom njezinom etikom. Neka ravnoteža bude naš najbolji prijatelj.

Podijeli

O autoru

Bok! Ja sam Nika i studentica sam poslovne ekonomije. Kreativan sam tip, a volim slušati o svakakvim temama, od psiholoških, filozofskih pa i o biznisu. Zato sam odlučila pisati za Manager Magazine. Najviše od svega volim kavu i palačinke.

Comments are closed.