Saga o studentskim menzama – SD Lašćina

LinkedIn
Punom parom nastavljamo u našem serijalu recenziranja studentskih menza. Ova menza je prva u nizu menzi u sklopu studentskih domova. Vidjet ćemo neke razlike, ali i neke sličnosti s prošlom recenzijom. Stoga, krenimo!

ANTIKNO, ALI NE NUŽNO I LOŠE

Restoran u sklopu SD Lašćina se sastoji od jedne linije samoposluživanja gdje se dobiva meni i preko pulta gdje se dobivaju obroci po izboru. Ponuda ove menze se sastoji od menu obroka, jela po izboru i drugih prehrambenih proizvoda u koje spadaju razni dodaci kao sokovi, jogurti i voće. Radno vrijeme restorana je od 08:00 do 20:30 u tri smjene – doručak, ručak i večera (s pauzom od 10:00 do 11:00 i 16:00 do 17:30). Menza se nalazi u unutarnjem djelu SD Lašćine. Menza kao i studentski dom Lašćina dugo nisu obnavljani te već niz godina izgledaju kao da su ispali iz sovjetske Rusije. Ipak, ovo daje unikatni štih koji ne možemo naći ni u jednoj drugoj menzi. Unatoč gruboj vanjštini, unutrašnjost je toplija te liči na dom. Ova menza je znatno manja kao i sam studentski dom te ćemo često susresti ista lica. Stolova ima dosta te su ravnomjerno raspoređeni. Lokacija je osrednja te su česti gosti ove menze studenti Ekonomije, Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i ostalih obližnjih fakulteta.

Ocjena ambijenta: 4.5/10
Ocjena lokacije: 5.5/10

STARA LICA ULICE

U ovu menzu sam krenuo sam. Čekajući u redu sam upoznao kolegu s kojim sam vodio razgovor o genetici. Došao sam u 13 sati. Gužva je bila umjerena i čekao sam kojih 10 minuta. Zbog veličine ove menze, često vidim ista lica što može biti i dobro i loše. Ovo se preslikalo i na tete koje uvijek učinkovito i brzo poslužuju gladne mase studenata.

Izvor: privatna arhiva

Ocjena dužine čekanja: 7/10

HRANA, FOOD, ESSEN

Kao i u prijašnjoj recenziji, uzeo sam niz jela s kojima sam pokrio apetit. Uzeo sam kosani odrezak s pireom i špinatom, bečki odrezak s pomfritom kao i razne dodatke. Kosani odrezak je bio malo čudnovat jer je imao „zanimljivu“ strukturu, ali okus je bio dobar. Zajedno sa pireom koji je bio hladan i previše krut i špinatom koji je bio sasvim dobar predstavljao je dobru kombinaciju. Bečki odrezak je standard u menzi i on je bio prosječne veličine i okusa. Miješana kisela salata je bila fina.

Izvor: privatna arhiva

Ocjena cijena: 9/10
Ocjena hrane: 6.5/10

Što smo saznali?

Ova menza je savršen primjer klasičnog studentskog restorana. Ukupna ocjena je 32.5/50. Iduća menza u našem serijalu je menza na Šumarskom fakultetu.

 

 

 

 

 

Podijeli

O autoru

Ukratko, cimet, cigarilosi i cibetke. Studiram Poslovnu ekonomiju, 3. godina. U slobodno vrijeme istražujem koliko god mogu.

Comments are closed.