Ekonomija i utjecaj quiet quittinga

LinkedIn
Mladi ljudi kao mi se nalaze u zanimljivoj poziciji. Naime, na tržištu rada vlada zanimljiva borba. Ona između tradicionalnog i modernog pristupa radu. Tradicionalni pristup radu se bazira na predanosti jednoj kompaniji ili manjem broju njih kroz cijeli radni vijek, a moderni se pak zasniva na mijenjanju kompanija u svrhu povećanja iskustva i rasta plaće.

Utjecaj tržišta rada

U Hrvatskoj zbog malog tržišta rada je i dalje prisutan tradicionalni pristup radu, no u većim sredinama to se mijenja. Tako je u nizu visoko plaćenih i visoko kompetitivnih industrija kao što je IT, bankarstvo i razna područja inženjerstva. Oba dva ova pristupa zahtijevaju predanost radu kao i razne dodatne zadatke van radnog vremena. No što se dogodi kada je radnicima jednostavno dosta?

Tiho, tiho, ššš, ššš!

Upravo to je quiet quitting. Radnici rastavljaju privatni i poslovni život, ne trude se da na poslu budu perfektni, nego da samo u 8 radnih sati obave svoje očekivane dužnosti i zadatke. Ovaj trend je započeo na TikToku kada je inženjer Zaid Khan napravio video u kojem objašnjava koncept quiet quittinga. Quiet quitting ne znači odustajanje od posla, nego odustajanje od visokih i umjesto njih postavljanje nižih i realnijih očekivanja. Ovo je suprotno od tzv. hustle kulture koja je mahom zahvatila zapadnjački svijet. Ovakva očekivanja su prisutna i na istoku, gdje je savršenstvo često poželjno i očekivano.

Izvor: giphy.com

Ali zašto?

Neki teoretičari govore da je quiet quitting samo dio „The Great Resignation koji je nastao za vrijeme i poslije pandemije. Tržište rada pruža radnicima više prilika nego ikad te je sigurnost rada isto velika. Ovo je prirodna reakcija jer radnici mogu iskoristiti svoj položaj za bolju pregovaračku poziciju i manju opterećenost radom u osobnom i poslovnom životu. Praksa quiet quittinga posebno dolazi do izražaja kad radnici imaju puno alternativa za posao na tržištu rada kao i u činjenici da tvrtke ne mogu dopustiti otpuštanje zaposlenika zbog smanjenja radno sposobnog stanovništva. Upravo zato je stopa otkaza i otpuštanja jedna od najnižih u povijesti. Ovaj trend je vidljiv u Hrvatskoj, gdje za razliku od tržišta u 2010-ima kad su se radnici borili za pronalazak posla, sada tvrtke moraju pronaći radnike kojih ima sve manje i manje.

Još jedan razlog quiet quittinga je produktivnost. Naime, korelacija između produktivnosti i nadnica je manja te marginalni proizvod rada koji radnici dobivaju za uloženo vrijeme je sve manja i manja. To čini da radnici naginju prema čim manjim satima rada jer ne dobivaju puno više za vrijeme koje bi umjesto rada mogli potrošiti na hobije, obitelj i prijatelje.

Izvor: Jason Kaplan

Nesigurna budućnost za sigurnu sadašnjost

Tržište rada konstantno prati promjene novih trendova koji dolaze i odlaze kao na proizvodnoj traci. No svaki od tih trendova može biti značajan i predstavljati prekretnicu u modernom tržištu rada. Hoće li quiet quitting biti jedan od takvih, to nitko ne može znati, ali mi sami možemo utjecati na vlastiti izbor posla te vlastitu raspodjelu vremena. Zato, činite kako vam je volja, ali ne zaboravite i na stvari koje su bitnije od posla.

 

 

 

 

Podijeli

O autoru

Ukratko, cimet, cigarilosi i cibetke. Studiram Poslovnu ekonomiju, 3. godina. U slobodno vrijeme istražujem koliko god mogu.

Comments are closed.