Saga o studentskim menzama – EFZG

LinkedIn
Kao ljudi smo željni moći, slave i slatkog keša, ali kao studenti to nemamo. Umjesto toga imamo menze i naša uvijek slavljena studentska prava. Svatko od nas ima omiljenu menzu kao i omiljeno jelo u njoj. Bilo privatna ili državna, menze su uvijek kamen temeljac studentskog života. Ovo je prvi dio u serijalu recenzije menzi i počinjemo s menzom na našem matičnom fakultetu, a to je restoran „Ekonomija“ u sklopu Ekonomskog fakulteta.

STARO, ZAPUŠTENO I PREMALO

Ovaj restoran se sastoji od jedne linije samoposluživanja. Ponuda ove menze se sastoji od menu obroka, jela po izboru i drugih prehrambenih proizvoda koji uključuju sokove, voće, mlijeka i jogurte. Radno vrijeme restorana je od 08:00 do 15:00 sati uz dvije smjene – doručak i ručak (s pauzom od 10:00 do 10:30). Menza se nalazi u zgradi Ekonomskog fakulteta sa strane suprotnoj od ulaza. Sama menza izgleda staro i pomalo zapušteno, kao da nisu ništa zamijenili od kasnih 2000-ih. Ovo dolazi posebno do izražaja na ulazu menze koja je premala za hrpu studenata koji dolaze. Stolova ima točno dosta, iako ih ne bi škodilo više. Lokacija je dobra te osim studenata ekonomije, često se nađu i studenti sa Šumarstva i Agronomije.

Ocjena ambijenta: 2.5/10
Ocjena lokacije: 7/10

KILOMETARSKI RED I NOVI PRIJATELJI

Zajedno s kolegama sam krenuo na put do željno iščekivanih nutrijenata malo prije 12 sati kada je najveća gužva. Čekali smo 40 minuta u redu koji je ličio na beskrajne rojeve pčela. Red je bio dugačak te se prostirao čak do podruma. U redu smo upoznali Erasmusovce iz Njemačke, Francuske i Grčke koji su došli na razmjenu kao i ostale kolege koji su vapili za plodovima menze. Tete su bile ljubazne i brze te se red kretao razmjerno brzo.

Ocjena dužine čekanja: 3.5/10

Izvor: giphy.com

RECENZIJA HRANE

Uzeli smo niz jela s kojima smo pokrili gotovo cijelu ponudu menze. Kolege su uzeli tjesteninu, sok, jogurt i kolač. Ja sam uzeo isto tjesteninu s umakom Stroganoff kao i bečki odrezak s krumpir pireom i špinatom. Uz  ovo sam uzeo i juhu kao i neizbježnih 5 komada Euforije. Cijene su prihvatljive – ako računate cijenu zasebnih jela je nešto skuplje ili menu koji je jeftiniji. Jela su bila iznimno dobra, a porcije velike i obilne (tjestenina čak nije bila ni pretvrda ni premekana!). Umak nije imao mnogo zaprške ni u jednoj varijaciji tjestenine. Bečki odrezak je bio velik te je u kombinacija s pireom i špinatom dobitna kombinacija. Ukratko, nema prigovora na hranu osim na to što je možda bila nedovoljno slana.

Ocjena cijena: 8/10
Ocjena hrane: 8.5/10

SJEDNI, DOBAR (3)

Ukupna ocjena iznosi 29.5/50! Ovo je prva u nizu recenzija koje ćemo objaviti. Iduća je ona u sklopu Studentskog doma Lašćina. Do tada, svima koji su došli do kraja želim puno sreće i stay tuned do iduće recenzije.
Podijeli

O autoru

Ukratko, cimet, cigarilosi i cibetke. Studiram Poslovnu ekonomiju, 3. godina. U slobodno vrijeme istražujem koliko god mogu.

Comments are closed.